Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Červnová nálada

Červnová nálada

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Kam vítr mládí odnáší a kdy se asi vyčasí?

Červnová nálada


Větřík si hraje s mými vlasy.
Co říct mi touží asi?
Kam vyprchá kus krásy
a kam se vytrácejí časy,
kdy plni touhy nevšední
jsme vytrvale, třeba k poledni,
šli vstříc všem okamžikům příštím
a v dlani opratě jsme drželi
od spřežení koní splašených?

Kam vítr mládí odnáší
a kdy se asi vyčasí?
Kudy jsme kdysi
bez rozmyslu vyšli
a kam se nyní obrátit?

Už hvězdy dávno vyhasly
a v prach se jistě rozpadly .
Kam vytrácí se Láska tichá
a proč dnes toik vzdychá
jak vítr, který mihl se
a zmizel kdesi za plotem,
kde sojky smíchem řechtavým
ho odzbrojily jistě.
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 18.6.2017
Přečteno (154x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, děda včela, Mirastus, Desiré, Klarineb, gogol, Marcone

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 18:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti