Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zastavenie v čase

Zastavenie v čase

anna41 Básně » o Životě

Anotace: Na cintoríne, Večný spánok

ZASTAVENIE V ČASE

Tu sa čas zastavil.
Tu čas stojí.
Tu sa čas v čase
sám v sebe dvojí.
Bol čas. Už nie je.

TU minulosť sa vo večnosti chveje.
Tu prítomnosti niet.

Sem vedú všetky žitia cesty,
Tu spočíva život.
Tu končí svet.


NA CINTORÍNE

Odišli navždy,
V slzavom daždi
leží z nich každý tu.

Vidia Svetlo?
Vidia Tmu?



VEČNÝ SPÁNOK

Ako tu všetci spia
tichí, celkom nemí.
S dôverou stúlení
v dobrej matke - zemi.

Snívajú večný sen
v jej nemennom poste.
Ako drahokamy
zasadené v skvoste.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 18.6.2017
Přečteno (80x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 01:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti