Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kytice chrysantém

Kytice chrysantém

Annie F. Básně » ?nezařazené?

Anotace: Janičce a Jirkovi Kéž jste už na lepším místě, vy dvě čisté duše.

Dutou místností nesl se hluchý šum
vápnitý zápach studených stěn
dřevěný vrzot lavic
a pod oltářem kytice chrysantém.

Marie ronila slzu na pozdrav
a dvojí housle pěly epitaf.

Pod křížem klečící zemřelé syn
bratru ruku tiskne co může,
duše mu propadá v zoufalý stín
a pod oltářem dvě nevinně bílé růže.

Nemohli bez sebe světem dál chodit,
ač jen jedno tělo si nemoc vzala,
dva jeden ráj sdíleti navždy budou,
a pod oltářem osaměla rudá kala.

Marie ronila slzu na pozdrav
a dvojí housle pěly epitaf...
Publikoval(a): Annie F., 13.6.2017
Přečteno (34x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malfelica, Mari13, Mirastus, Desiré, gogol, Gaia., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti