Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Spodné prúdy, Dni

Spodné prúdy, Dni

SPODNÉ PRÚDY

Pokojná hladina.
Slnko sa v nej slní.
Do zákrut zahýna.
Hrá sa, seba vlní.

Ale spodné prúdy!
Cítim ich prudký beh.
Vír v hlbinách vzdutý
podmýva pevný breh.

Hladina pokojne
do oblohy hľadí.
Ticho a pokorne.

Pod ňou mnohé zrady.


DNI

Do života pohára
čas dni ponára
po kvapkách ich delí.

Jedni veľa kvapiek
druhí málo piť smeli.

Človek dni poháňa
náhli ich, bije...
Predčasne si života
pohár rozbije.

Deň na deň sa vrství.
Prejdu pomedzi prsty
ako vzduch, svetlo, voda.

Čas ich ako koňa v behu
ostrohami bodá.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 12.6.2017
Přečteno (75x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, gogol

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 19:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti