O loďce
O loďce
Anotace: Takový letní a nepříliš mravný výkřik:-)
Snad neposloucháš, co ti říká
ta smutná loďka u rybníka,
co oddává se v noci snění
za měsíčního osvětlení.
Snad ani nechceš dopřát slechu
horkosti zrychleného dechu,
vlhkosti, která k tobě vzlíná
z jejího zjitřeného klína.
Ta loďka zbytečně tě vábí,
ať vpluješ k ní jak do hedvábí
a vejdeš do ní s velkou chutí
jí ulevit v tom věčném pnutí.
Ta lodička pak vždycky sama
čeří si vodu pod veslama.
A její píseň tesknivá
do prázdna noci zaznívá.
Publikoval(a):
Henriette, 10.6.2017