Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svět

Svět

Rose-H Básně » o Lásce

Anotace: Svět, co se točí a stále žije, dává pocity a....

V pavučině snů, tam kde lidskost dřímá,
svět se zastaví, aby načerpal krásu dní.
V ruměnkové, v červánkové, v blankytné barvě se dívá,
a nad splněnými sny bdí.

Hledí do minulosti, jak korálky jí skládá,
každý vypráví příběh, vnáší do srdce smutek i smích,
kus nostalgie, žár noci a polibky, co z nich horkost sálá,
vybere to zlé, odhodí a zůstane jen to dobré v zážitcích budoucích.

Stále se točí a točí a točí,
Plný touhy, lásky, naděje a přání,
rozzářen radostí ze zamilovaných očí,
střeží jej bohové dávní.
Publikoval(a): Rose-H, 7.6.2017
Přečteno (183x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Polux Troy, Gaia., děda včela, Lipová, Marcone, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti