Taká krásna bola
Taká krásna bola
Anotace: Prvá láska, Šťastný som
TAkÁ KRÁSNA BOLA
Taká krásna bola
jak ruža v rozpuku.
Telo zahalené
v exkluzívnom rúchu
len tak - spola.
Podala mi ruku.
Čašu ponúknutú
pritisla mi k ústam.
Puknutú.
Vínny mok ako krv
tečie mi po prstoch.
Vídam ju vo svojich snoch.
Žerie ma ako moľa.
PRVÁ LÁSKA
Prvá láska plachá
vábi, mámi, láka
bojazlivá čaká.
Je jak struny huslí
pri dotyku sláka.
Radosť smútkom hustí
i v daždi lejaka.
ŠŤASTNÝ SOM
Šťastný som v tú chvíľu,
keď k srdcu tisnem milú
v krásnych predstavách.
Ona sa ku mne túli
jak včela k včele v úli.
Ja mám zo včiel strach.
Ona šepká milý
nežnou perou víly.
Je to skutočnosť?
Vystriem za ňou ruku
hmatkám prázdno vzduchu.
Snenia úskočnosť.
Anna Vodičková
Publikoval(a):
anna41, 6.6.2017