Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Babylon

Babylon

Jeden ze smrtelných hříchů
co egem v ohni dýchá
prosté jméno si hrdě nosí
říká se mu prostě pýcha

stavěli věž do nebes
rděli se aniž by byli zticha
pak ke zmatení jazyků
přispěla jejich pýcha

a dodnes chodí po lidech
jako Narcis sebeláskou vzdychá
nahlas a nikoliv potají
píše pýchy nekonečný příběh

když světem panuje stres a shon
každý si v sobě neseme svůj Babylon
a slova umí jak střepy píchat
tehdy když v Babylonu
uvnitř nás ožije pýcha
Publikoval(a): Klarineb, 5.6.2017
Přečteno (70x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lipová, Makaveli, gogol, Mirastus, Polux Troy, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti