Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jak udělat to mám?

Jak udělat to mám?

Jak uzavřít nad sebou vrátka Žití
a nenápadně před světem se skrýti?
Jak obléci neviditelnosti šat
a jak hořejší svět uhlídat?
Jak dohnat hvězdy? Jak sjednotit se s nimi?
Byť z pohaslých hvězd být,
obklopenou stíny...

Jak potěšit zraky, jež nevěřily mé existenci?
Jak v těch, kdo mne milovali, své dobré v nich otisknouti, by radost měli přeci?


Vždyť stejně nikdy nespatřím, jak na mne kdo se tvářil
a mohu se jen domnívat,
že život mne k sobě vábil!



Jak uzavřít se mám před vábivostí jeho,
když ani se sebou člověk není zžit?
Ani v samotě není člověka samotného,

když samoty zvučně teskní klid!
Tak, k šípku, poraďte,
jak udělat to mám!
Přečteno (98x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Lipová, Pavíočko, děda včela

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 02:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti