Kto sa od Boha vzdiali
Kto sa od Boha vzdiali
Kto sa od Boha vzdiali na mílu,
cesta späť je krátka.
Trvá len chviľu.
Kto sa od Boha vzdiali na versty,
vráti sa späť ťažšie
z dlhšej cesty.
Kto sa od Boha vzdiali a smer stratí,
múdry je, keď sa k smerovke
späť vráti.
Kto sa od Boha chce vzdialiť navždy,
hlúpy je.
vráti sa späť k nemu,
chce či nechce každý.
Každý.
ROZJÍMANIE
Slnko je v zenite,
vo mne je tma.
Čakanie ukryté,
čo nemá dna.
Akýsi pramienok
vo mne čerí
hladinu tých hĺbok,
čo žijú z viery.
Mám v sebe studničku.
Zbahnil ju íl.
Vyčistiť zčerstviť ju
už nemám síl?
Zostúpil som na dno.
Na dno seba.
Našiel som tam svetlo.
Boh môj, TEBA.
Anna Vodičková
Publikoval(a):
anna41, 28.5.2017