Růžový tank
Růžový tank
Anotace: Kontroverzní tank zase jitří emoce...
Vítr v kruhu víří sníh
z květů okrasných třešní
hnědých, uschlých, spadených...
A déšť začíná běsnit
kapky jako slzy stékají
po pancíři růžového tanku
je to umění nebo známka punku?
barvy se jen míhají...
Vojáci jej na zeleno natírají
další bílou plachtou zakrývají
umělci zpět růžový tank chtějí
a ostatní se jenom smějí
ten co nikdy do Prahy vítězně nevstoupil
u Červeného kostela v Brně zakotvil
po letech tank jitří znovu emoce
a v hlavě po nárazu mozková komoce
tak sundám brýle růžové
a vidím jen nebe kovové
v duši cítím pokoj, mír a klid
toužím všechny války v šeřících rozpustit...
Publikoval(a):
Klarineb, 23.5.2017