Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cesty

Cesty

Miliardy ľudí.
Miliardy ciest.
Človek po nich chodí,
dá sa nimi viesť,
v labyrinte chodníkov
často poblúdi.


Život, sila nezmerná
ho po nich vodí,
postaví na rázcestie,
na hladinu morí,
vynesie do výšok hviezdnych polí,
a ešte, ešte ďalej.
Najdlhšiu cestu koná nádej.

Ešte jednu cestu človek v sebe nosí.
Tú svoju.
Vedie ho po serpentínach
strmo hore, dolu,
k zlu, dobru, k Bohu.
I keď ako chceš,
i keď máš strach,
tej ceste nevyhneš.
Si človek – KTOSI.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 16.5.2017
Přečteno (175x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marcone, Krokyno, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 16:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti