Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čo je báseň, O sebe

Čo je báseň, O sebe

ČO JE BÁSEŇ

Báseň je obraz maľovaný slovami.
Je z nás,
je o nás.
Je nami.

V básni je sám básnik.
Jeho radosť, smiech, plač, krik.
Jeho duša.
Všetko, čím život človeka skúša.

Je sonda v srdci,
v hlbine.
v žile zlata
i v hlušine.


O SEBE

Život mi prestrel biedny stôl.
Stvrdnutý chlieb, horkú soľ,
skysnuté víno ponúkol.
Za dobro dal slinu, blato.
Ja ďakujem i za to,
že na stôl kvet dať zabudol.

V horúcom lete, v čase žní,
v júlovom sparnom poludní,
slnko mi zatmenie tôní.
S náručou prázdnou, v túžbe len
som bozkávala lásku –Sen,
blažená, že ľúbiť viem.
I za to, Život, ďakujem.

Stôl prestretý na bielo.
Na ňom Kristovo telo.
Chlieb, voda, víno, soľ.
Boh na mňa nezabudol.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 15.5.2017
Přečteno (100x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno, Gaia., Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 14:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti