Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bylo léto, horké léto

Bylo léto, horké léto

podnebný Básně » Srandovní

Anotace: Jedna letní, přestože zatím nezačalo ani pořádné jaro

Sluníčko vytrvale hřeje,
na lidi se z výšky směje,
z mraků zatím ještě nelije.

Julie se opaluje,
zdali se naolejuje?
Nebo se nenaolejuje ta Julie?

Rozprostovlasatěla-li se Julie,
než si celou hlavu umyje?
Nebo nerozprostovlasatěla-li se Julie,
než se do koupelny zašije?

Bobra bodla včera
večer velká včela.
Koukal smutně na to žihadlo
skrze hladké vodní zrcadlo.

Pštros s pštrosicí a s pštrosičátky
vraceli se domů ze zahrádky.
U pštrosičárny potkali mého strejce,
věnovali mu tři čerstvá vejce.

U poklopu klika klapla,
hned potom kapka ukápla.
Bez klobouku bos
začni sušit šos.

Celý den nám tady prší,
Šusta doma švestky suší
a Štěpán byl v kavárně,
suší šusťák v sušárně.
Publikoval(a): podnebný, 15.5.2017
Přečteno (489x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Lipová, Mirastus, Desiré, gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 22:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti