Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chudobka

Chudobka

Annie F. Básně » ?nezařazené?

Anotace: jedna lehoučká jarní ke dni maminek:

Chci psáti o květince něžné jak panna
hezoučká, skromná je, nevelká.
Stydlivě pýří se brzičko z rána
bílá nevinně jako popelka.

Jaro velebí drobnými kvítky sotva,
co paprsky pustí sníh v proudy řek
krásu má kopretin, pevná je jak kotva
léčí jak zášť, stejně i vztek.

Ni dusný žár, ni mrazu dráp
nespálí sedm dimenzí krás.
Ni led a jíní v podzimní čas
ji nezmaří kvésti zas a zas.

Znovu zazáří bílým okvětím,
neboť kde něhou vládne chudobka,
tam nesahá ani nejčernější stín.
Publikoval(a): Annie F., 14.5.2017
Přečteno (66x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Gaia., Lipová, slunečnice69, Johny_J, Klarineb, Desiré, děda včela, Psavec, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti