Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda Vyšších

Óda Vyšších

Two faced angel Básně » ostatní ...

Anotace: Této básni asi nikdo neporozumí, jelikož je o jisté skupině postav z mé knižní série, ale což, třeba se vám i tak bude líbit. Co k ní dodat? Je zkrátka o bytostech, které jsou tak trochu anděly i démony.

V zemi věcných stínů
žijí bytosti, jež odmítají převzít vinu.
V zemi věcného prokletí
žijí andělé, kteří nikam nedoletí.

Tam, kde světlo nejjasněji svítí,
tam rostou trny a temné kvítí.
A když podíváš se blíž,
jeho vůni okusíš.

Voní po tajemství věků,
které odepřeno bylo člověku.
Voní po zapomnění,
což možná se jednou změní.

Toto tajemství jsou andělé věčnosti,
kteří postrádají veškeré ctnosti.
Toto tajemství jsou démoni pýchy
a velké jsou jejich hříchy.

Hříchy andělů, hříchy démonů
vám možná jednou složí poklonu.
Do té doby jsou však pouhá smítka prachu
a šeptání na ramenech vrahů.
Publikoval(a): Two faced angel, 8.5.2017
Přečteno (64x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti