ŽIVOTNÍ (po)HÁDKA
ŽIVOTNÍ (po)HÁDKA
Anotace: "Nechť život básní se stane." Cože? Že nejsme v pohádce?
Přála bych si, aby život jak báseň byl
aby v rýmech básník ho napsal
aby hlavní hrdina v klidu a míru snil
a aby tužku nikdy nevypsal.
Kéž by strach zcela vymizel
a touhu po moci, vtáhla černá díra
kéž by milenec sám se nabízel
a v každém člověku, rostla víra.
Chtěla bych, aby pláč byl legální
a smích povinný
teda jen pro ty
co se smát chtějí.
I když prý nesmějí.
Chtěla bych lítat
přátele vítat
svou lásku líbat
nad záští zívat.
Proč pohádky mi slibují, život krásný?
Proč v nich život je vždy jasný?
Proč v nich se lítá, směje a přátelí
když já jsem tu sama, na Zemi...
Publikoval(a):
Jera_lu, 3.5.2017