Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prvomájové rozjímání

Prvomájové rozjímání

Astraia Básně » Deprese

Anotace: Deprese v tento den se stává jakýmsi každoročním rituálem

Rozjímám v objetí šálku ranní kávy,
zda jsou všichni lidé tak podivní,
či jen já se k nim brzy otáčím zády,
po tom, co mě ujistí, jak moc jsem naivní.

Rozjímám s příchutí poledního čaje,
proč nejsem ona, proč ztrácím se -
jako plamínek, jenž v Tvých očích plane.
Samotinká balancuji na okenní římse.

Rozjímám se sklenicí večerní deprese,
snad je mým jediným, věrným přítelem,
ta vždy se mnou tíhu života i smrti ponese.
Spolu do postele ulehnem a ticho prolomíme
výstřelem..
Publikoval(a): Astraia, 2.5.2017
Přečteno (241x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, Makaveli, Mirastus, gogol, Gaia., děda včela

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 17:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti