Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Práca mojich rodičov

Práca mojich rodičov

Ďakujem rodičom, že sú takí akí sú.
Do môjho života múdrosť žitia nesú.

Mama vstáva prvá, uteká do práce.
Často pozorujem jej kroky náhliace.

Pracuje v obchode, obsluhuje ľudí.
Povinnosť práce ju aj v nedeľu budí.

Celý deň v pochode, večer jedlo varí.
Úsmevom prikrýva únavu na tvári.

Otec je maliar. Maľuje byty.
Od ťažkej práce je často prácou sýty.

Desiatky iných prác na neho doma čaká.
Náročnosť života je z dňa na deň rovnaká.

Mama i otec sú ľudia všednej práce.
Bez nej by neboli hodnoty trváce.

Práca je zdroj rozumu. Práca je zdravie tela.
Iba jej nesmie byť až nadmieru veľa.

Práca odzrkadľuje človeka tvár.
Je daná od Boha ako tvorivý dar.
Kto v dobe techniky prácou ľudí otročí,
nie je hodný, aby žil v 21. storočí.



Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 30.4.2017
Přečteno (86x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., děda včela

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 08:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti