Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když spánek nepřichází

Když spánek nepřichází

Když spánek nepřichází

Když den se krátí
noc přichází.Oči se
zavírají myšlenky
hlavou proplouvají.
Duše nemůže spát.Zas
jedna noc probdělá.

Ráno s nateklými víčky
to jak si v noci počítala
hvězdičky.Kávu popíjíš
sluníčko vyhlížíš.

Den se už zase krátí
noc opět se hlásí.
Únava dotírá oči se
zavírají.Chtěla bys spát.

Jenže tvou hlavou myšlenky
plavou nedají Ti spát.
Zas budeš počítat hvězdičky.

Dnes ne.Přijdou andělé.
V choru zazpívají myšlenky
zaženou.Duši do náruče
vezmou.

Usínáš pomalu.Andělé zpívají
křidélky mávají pod polštář
ukryli krásný sen.Na nebi
hvězdičky zůstali nespočítané.
Publikoval(a): slunečnice69, 22.4.2017
Přečteno (47x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré, Lipová, gogol, Gaia., Klarineb

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti