Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sasanky v hájích

Sasanky v hájích

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Sasanky hajní se pousmály

Sasanky v hájích


Když tudy bílé husy táhly
do hájů pírka jejich popadaly

Sasanky hajní se pousmály
že z pírek husích vstaly

Kolem luk v hájích bělají se
a přitom zimou tetelí se

Co asi padlo do narcisek
když s žlutí slunce vytrácí se

a stvoly jarních pampelišek
měly strach vyrůst výše

Na lukách rosa v kontryhelích
lehoučce bílo na jetelích

Ještě chlad píše vzkazky
když ruce zebou bez nadsázky
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 17.4.2017
Přečteno (195x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rose-H, Lipová, donne, děda včela, Desiré, gogol, Mirastus, Klarineb, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 17:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti