Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Poď ku krížu

Poď ku krížu

anna41 Básně » o Bohu, víře, náboženství

Anotace: Rozjímanie - prosba

POĎ KU KRÍŽU

Fialová rúška halí kríž.
Na ňom ukrižovaný JEŽIŠ.
Učiteľ,vykupiteľ, Spasiteľ sveta.
SYN BOHA.

Pristúp blíž k nemu v pôstnej tíši.
Beh tvojho života nech sa stíši.
Počuješ?
Na Teba volá.

SYN BOHA v ľudskom trápení,
v živote i v smrti s ľudstvom v spojení,
za zlo človeka skoná.

Ľudské srdce v bôli stoná.
Stoná?


ROZJÍMANIE - PROSBA


Zopäl som ruky k modlitbe.
Do ticha dýcham vrúcne slová.
A moje srdce trúchlivé
KOHOSI túžobne volá.

KOHOSI mu je potreba.
Bojí sa hladu, smädu, tmy.
Žiada si víno i chleba,
hrejivé svetlo letných dní.

KOMUSI chce spievať piesne,
hymny a ódu na radosť,
z duše zmyť špinu, prach a plesne,
plakať a prosiť o milosť.

Zomkýnam ruky k modlitbe,
zašepkám túžbu odvekú.
Príď, radosť svätá, príď ku mne.
Priblíž sa, Boh môj, k človeku.



Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 12.4.2017
Přečteno (159x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 22:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti