Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Šípy

Šípy

Cygnus Básně » o Lásce

Anotace: (.) (.) (pokus o sexistickou reklamu)

Byl jeden život, jeden sen
byla tma, pak den
a nikdo nevěděl, neslyšel
zmatené múzy v závoji
odkryly svůj hřích
své slovní hříčky
a nikdo nevěděl, neslyšel
prameny vlasů se spojily
sešily se v šíji do říčky
a na hrudi, v pulsující řeku
jejíž třpyt se rozlil
v nekonečném moři.

Když netvoři se vynoří
z těch vod, na moři
na břehu šípy zahoří a pak
bestie zahubí do hlubin
generál Amor staví palbu
jsi moje zachránkyně Múzo
v očích ti plane vítězství
a ve jménu též.

Byl jeden život, jeden den
tys stála tam a já jsem
cítil tu šípovou palbu
raz dva tři čtyři
raz dva tři čtyři
do rytmu mého srdce
pálily šípy
pálily do mě
do mě vpálily znamení
horkou krev, bouři, zmatení
raz dva tři čtyři
raz dva tři čtyři
jiskra se v požár mění
jsme odsouzeni
k zániku...a zrození
uprostřed šípové palby.
Publikoval(a): Cygnus, 8.4.2017
Přečteno (132x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 13:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti