Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zastal čas

Zastal čas

anna41 Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Stála láska

ZASTAL ČAS

Zastal čas.
Minúta?
Chvíľa?
Ovanul ma let motýľa,
krídlom zvlnil srdca struny.
Jej oči v mojich ustrnuli.
Hrá mi v duši ako lýra.


Van jej dychu cítim v tvári.
Sme ako sviece na oltári
zhárajúce v perlách vosku.


V sebe máme krásu božskú.


STÁLA LÁSKA

Horel som v tvojom plameni,
v horúcom letnom mámení,
dychom tvojej túžby vzňatý.


Neskorá jeseň pole íska
v brázdy sa menia strniská.
Láska ma vodí pod agáty.


Uhlíky hľadám v pahrebe.
Rozdúchať ich chcem v plamene,
však oni dymia,tlejú.

A tvoje oči v nich plačú aj sa smejú.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 8.4.2017
Přečteno (467x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Klarineb, Gaia., Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 03:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti