Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Od Lucie

Od Lucie

Lugilla Básně » o Lásce

Anotace: s velmi konkrétním věnováním...

Tak v duchu se tě ptám
proč stále ohýbáš mé jméno
obtáčíš ho jako pramen vlasů
kolem prstů a zápěstí
proč si zveš do domu
temnooké šelmy
dobrosrdečné slunce
divoženky s kapradím místo vlasů

V duchu se tě ptám
jak moc se ti líbí řeka
hodinu před svítáním
když z dálky voláš moje jméno
a v jitřním probuzení trochu nesvůj
vzpomínáš na dětství -
tak hýčkám si ten okamžik
který si usmyslel naše setkání

V duchu pro sebe přemítám
jak navzdory otupělým rokům
těžkne moje láska
a nepřímou úměrností šetřím vzácnými slovy -
teď před spaním chci jen cítit
jak déšť buší do oken
jak bereš prameny mých vlasů do dlaní
jeden po druhém je omotáváš

kolem prstů a zápěstí
a jak moc jsem šťastná
ve světě do kterého nepatřím
Publikoval(a): Lugilla, 5.4.2017
Přečteno (189x)
Tipy (24) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Marek Miko, Lipová, qala, Polux Troy, pavpuk, Martin Havlíček, ProstěLu, gogol, GabrielleT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti