Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dieťa - kvet

Dieťa - kvet

anna41 Básně » o Lidech

Anotace: Detský smiech

DIEŤA - KVET

Dieťa je na zemi najvzácnejší kvet.
Kde detí niet,
tam zomrie láska, život, budúcnosť...
Svet.

Kto užíva v styku s deťmi
nemúdre, zlé slová,
rozožiera ich dušu
ako črvotoč, moľa.

Kto vie žiť i v dospelosti
život detí,
tomu i v starobe
slnko šťastia svieti.
......

Klbko detí sa v parku hrá
slniečko si kotúľa.
Mnohé mi svoj úsmev dá
s nebom v očiach
plnom smiechu.


Láska sa okolo nich krúti.
V studni ich srdiečok
sa prameň nemúti.


DETSKÝ SMIECH

Akú to hudbu čujem znieť?
Detský džavot, detský smiech
pod mojím oknom.nablízku.
Na rozihranom ihrisku.

Hľadím poza muškáty,
omladnutý,okriaty.
Šťastný som, že detí smiech,
ich hry môžem zblízka zrieť.

Za muškátmi detské hlávky,
plné vzletov,snov, rozprávky.
ich detský svet mám veľmi rád.
vždy som bol ich kamarát.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 4.4.2017
Přečteno (88x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Polux Troy, gogol, Lipová, pavpuk, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti