Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Narodilo sa dieťa, Dieťa

Narodilo sa dieťa, Dieťa

NARODILO SA DIEŤA

Narodilo sa dieťa.
Nie z vlastnej vôle.
Matka ho okúpala vo vlahe
sĺz a chudoby.

Okúpala a ďalej kúpe.
Ach,aké je to hlúpe,
že ľudstvo je v múdrosti
lásky skúpe.

V tme chudoby sa kúpu deti.
Osvieti hviezda ich zrod svätý?

Obloha je v mračne.
Kedy sa Blahozvesť Lásky
realizovať začne?

Dieťa chudoby kričí.
Zem je moja ,tvoja, všetkých.
Ja som ničí.
Ja som ničí?


DIEŤA

Človečia plantička
silnie, mocnie, vstáva.
Nikto ju nezalieva,
sama v sebe rastie,
keď sa jej láska dáva.

Vyrastie z nej zdravý strom,
burina, tráva, chrastie?
Chvála človečenstva,
šťastie?

Čas život odkvapkáva.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 30.3.2017
Přečteno (85x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, děda včela, Makaveli, Polux Troy, Gaia.

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti