Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Príchod jari

Príchod jari

V túto noc nad ránom
prišla k nám mladá Jar.
V brieždení modravom
prešla celý chotár.

Prešla po záhradách.
Vkĺzla do jabloní.
Skrýva sa a má strach.
Akosi sa bojí.

Prikráda sa.Vidím,
po prstoch ide sem.
Teplým vydýchnutím
bozkáva našu zem.

Teším sa, že zmocnie
keď priať jej bude čas
a kvetný svet zbožne
stúli do svojich rias.

Teším sa. Tak cítim,
že pekná, mladá Jar
túžby mi nasýti.
Dá poznať lásky dar.



Anna vodičková
Publikoval(a): anna41, 26.3.2017
Přečteno (152x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Klarineb, Gaia., Lipová, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 10:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti