Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Já, pouhým vypravěčem

Já, pouhým vypravěčem

MonikaZ Básně » o Lásce

Anotace: Bolest vs láska

Já pouhým vypravěčem,

Vlasy její, spletené do copu
krásná tvář odhalena,
pihy, které rýsují její tvář
ta něžná žena byla zostuzena

Oči jeho, upnuly se na tu krásu
vnímajíc její smutek,
chce ji podat svoji ruku
vložit jí do dlaně malý kvítek

Najednou se střetli..

Usmáli se nečekaně
žena měla chladné dlaně,
muž ji však nepustil
naopak ji zajistil

Stála přeci na té hraně
kde život chtěla vzdát,
stud co v sobě nosívala
nechtěla nic předstírat

Muž ji prosil o pár minut
aby ho jen vyslechla,
řekl ji jen krásná slova
a temnota pominula

Hledí na sebe..

Ona je teď na pochybách
chtěla si ublížit,
on ji však neopouští
chce ji dlouze políbit

Trhne sebou
když nevidí jeho ruku,
bojí se, kam to povede
on chytne do svých dlaní její tváře,
slibuje, že ji nesvede

Najednou muž ví
z čeho žena strach má,
říká jí ať se nebojí
ať zůstane jen svá

Strach ji náhle opustil
byla vděčná za muže,
sešli dolu z útesů
vpadla mu do náruče,

Líbají se…
...láska byla silnější...
Publikoval(a): MonikaZ, 19.3.2017
Přečteno (113x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Krokyno, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti