Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Večerní Praha

Večerní Praha

příšeří Básně » o Životě

Anotace: Báseň o noční Praze, co ví říct? Snad trochu tajemná?

Večerní Praha
Dvanáct hodin večerních odbylo na orloji,
do osamělých ulic vkrádal se chlad.
Z hospod odešli poslední štamgasti
i šachisté skončili svou hru,
když jeden z nich dal mat.

Na špicích starých domů,
holubi schoulili hlavy pod svá křídla.
Vyšel plný měsíc
i Velká medvědice,
co klidný spánek hlídá.

Vítr pohrával si v korunách stromů,
rožnuly se desítky těžkých lamp,
polepené barevnými plakáty.
Ulicí toulal se starý tramp
a kochal se tou krásou.

Je krásná ta večerní Praha,
jako mozaika z barevných obrázků.
Noc stvořená pro mladé milence,
hřejivé objetí, polibky, pro lásku.
Publikoval(a): příšeří, 11.1.2011
Přečteno (235x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Baruet

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti