Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Horká

Horká

Gaia. Básně » o Lásce

Anotace: ...

V opojném povědomí
vlčích máků
chřadnou rudé květy
jejich vroucí vzdechy
vzlínají do oblaků

posílí křídla ptáků
vzestupnými proudy
ve sklivci očí
budí horečnaté touhy
po běli kontinentů

V odevzdaném zaujetí
klouzavého letu
vpíjím vláhu dešťů
z partitur symfonií
hořké lásky

živoucímu proudu
je její prostor malý
sevřenou vázu citů
roztříští nádech hrudi
s výdechem vyplouvají

na širý oceán
s nezměrnou lehkostí...
Publikoval(a): Gaia., 6.3.2017
Přečteno (262x)
Tipy (28) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, Jin&Jang, Klarineb, elCajoon, Wčelka, Lipová, Mirastus, ProstěLu, gogol, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti