Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

lesní dech

lesní dech

Zelená, žlutá, oranžová, hnědá
les je pestrý jak malířova paleta
a já s pokorou uznávám,
že líbí se mi malba tahleta.

Kráčím a myslím na krušná města,
kde zdravý tvor je jeden ze sta
Zde v života ráji jsem,
jež je ledovým sluncem prosvícen.

Leskne se rosa na vlákně průsvitném,
jež hedvábím osminohý přítel utkal,
nechal ho na místě více než příhodném,
však modlím se, by jiný, než můj obličej potkal.

Les zdravě dýchá a já s ním,
v patách se stvořením čtyřnohým.
Není snad víc, co mohla bych si přát,
snad jen ten zlatý kotouč, mohl by víc hřát...
Publikoval(a): Annie F., 4.3.2017
Přečteno (58x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Lipová, Bezhlavý rytíř, gogol, donne, Mirastus, děda včela, Desiré, Gaia.

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti