Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

** Prý perlička?

** Prý perlička?

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ...ne,zase kapka

~~~~~~~
Nebe se
škaredě zamračí
na okno ťukají kapky
padají dolů sem a tam
všude pak nechají ťapky.
Každá ta kapka
má ráda tu druhou
a spolu do louží spadnou
ale když slunce
vykoukne zpod mraků
nebe se ozdobí duhou.

Kapky jsou smutné
a je jich míň a míň
jsou jenom osvěžení
jsou jako pohlazení
zatřesu hlavou
a už jich není.

Spadlo mi z vlasů
co napršelo pro krásu
jako ty perličky
ty třpytivé a maličký
co navléknu na nitku z hedvábí
už mě to ale nebaví
všude se perličky kutálí
už zase prší
nebo se z mraku vysypaly.
Kdo ví.
Poví? Nepoví?

~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 26.2.2017
Přečteno (72x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Mirastus, slunečnice69, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti