Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slnečná nežistnosť

Slnečná nežistnosť

Aurora Australis Básně » ?nezařazené?

Anotace: adorácia prírode

Slnce bozkáva tváre ľudí,
tiché a mlčiace,
vášnivé a blčiace,
niet menej či viac,
nežistne teplom dušu hladí.

I ruky od krvi utrpenia,
od krvi zavraždenia hodnôt
pohladí.

S riskom nepovšimnutia,
odvrhnutia,
pohŕdnutia,

odovzdá nám svoje Svetlo.

Dychom nádeje,
na úsvite,
otvára dňom dvere.

Ó, božské Slnko,
vďaka Ti,
že s láskou
bozkávaš svoje


stratené deti.
Publikoval(a): Aurora Australis, 26.2.2017
Přečteno (52x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, Lipová, Gaia., Makaveli, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 18:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti