Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

O sněžné víle

O sněžné víle

Když sluníčko na jaře načerpává sílu,
pod sněhovým příkrovem můžeš najít vílu.
Nejprv krásu ukrývá v zelenavém hávu,
rašícími jazýčky připomíná trávu.
Potom teprv nasadí běloskvoucí šat,
mnohovrstvé sukénky začne natřásat,
nejjemnějším parfémem navoní se celá,
roztančí se s družkami, až zahrada zbělá.
Štíhlou šíji nakloní v prvním jarním vánku,
když se večer vrátí mráz, zavine se k spánku.
Co je to za vílu? :-)
Publikoval(a): Henriette, 26.2.2017
Přečteno (75x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mayla, Bezhlavý rytíř, Lipová, děda včela, Gaia., Kytka62, Bíbí Ája, slunečnice69, donne, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti