Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hry a fantazie

Hry a fantazie

Marie Bernadeta Básně » ?nezařazené?

Anotace: Když v jiskrách ve tmě k nebi letí střepy světel a náhle v záblesku jen krátkém uvidíme obraz plný fantazie, ohromeni něčím novým, jsme oslněni lehce.

Snění



Když nad ránem se sny nám zdají,
pak smysl vnitřní často mají
a čím se naše mysl obírá,
sen v obrazu nám otvírá.

Že sen je pouhý obraz
poskládaný do symbolů
a v duši malá nesnáz
plná vnitřních bolů,

si připouštíme málokdy,
vždyť sen je tolik nehmotný
a zapomenem s probuzením
na sen svůj za pár vteřin.

Vždyť snění
nic jiného není,
než vánek, tiché pohlazení
toho, co dnes není
v světě k dosažení.



Hry a fantazie
zářivého ohňostroje

Anotace:

Když v jiskrách ve tmě
k nebi letí střepy světel
a náhle v záblesku jen krátkém
uvidíme obraz plný fantazie,
ohromeni něčím novým,
jsme oslněni lehce.


Do hvězdných her se vloží
naše probuzené oči,
co obraz krásný složí,
jenž mizí náhle do úbočí

a v proudu nových jisker
dál zataženi do sfér
si pocit barev vytváříme
a okamžik jen krátký
tím obrazem se potěšíme
jak vstupem do pohádky.

Hra světel zanechá v nás na chvíli
ten pocit co se nemýlí,
že všechno jednou pomíjí
a jeden okamžik vždy další zabíjí.

Jen do vzpomínek z oslnění
vždy na chvíli jsme zataženi
hrou světel ve své fantazii,
která nikdy nepomíjí.


Paví očka

Dnes do barev a fantazií
se paví očka v akváriu skryjí

A jako v šatech z plesu
tančí ladně
však nevydají hlesu
třebas na dně

Dál v modrých sukních plují
a žábry pyšně nafukují
a volánky jim modré vlají
v nich všechnu krásu mají
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 23.2.2017
Přečteno (55x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., donne, Bezhlavý rytíř, Mirastus

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 23:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti