Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když měsíc nesvítí

Když měsíc nesvítí

elCajoon Básně » ?nezařazené?

Anotace: Mrazivá noc. Ta která přichází zejména po posledním teplém podzimním dnu...

Pozvolna. Krůček následuje
malý tichoučký krůček.
Nespěchá. I malé dítko, byť
hrdlo se mu nepříjemně svírá
i ono ví, že Její čas nadešel.
Rudá krev, znamení života,
znepokojivě zasychá a tmavne.

Rozverné a pronikavé tóny
radostného zpěvu ptáků
utichají.
Jeden
po druhém.
Tíživé dusno celého světa
ustupuje chladnému vánku plynoucího
od moře mrtvol.


Krůpěje potu na mém obličeji a ramenou
mění se v led.
Má překrásná dívka stiskla mou ruku pevněji a..
a...
přiložila svou hladkou a mrazivou tvář na tu mou,
uhrančivá plavovláska, s bodlákem ve vlasech,
jež zemřela před sedmi lety.

It's a dark night..
It's a dark night..
Publikoval(a): elCajoon, 22.2.2017
Přečteno (81x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Gaia., Makaveli, ProstěLu, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti