Nebe černá
Nebe černá
Nebe černá
a svět schyluje se k válce,
duše věrná,
obětuje se někde v dálce.
Za trochu lásky k vlasti,
za trochu lásky ženy,
pozor na nastražené pasti,
krev už je součást tvojí směny.
Už hodně bylo ztrát,
ale ještě víc jich teprv bude,
nepoučíme se tisíckrát,
zas jedna válka bude všude.
Pár lidí táhne všechno dolů,
nekoukají kolem
a zbytek světa jak stádo volů,
jdou za tím hlavním volem.
Vojáku buď uctíván vlastí,
ale nenáviděn planetou,
náboje v kapse chrastí,
a děla zemi rozmetou.
Už nejde z toho nijak ven,
opět se to blíží,
a než začne noví den
válka cestu ztíží.
Planeto země,
tys dala si nám život mami,
možná je dáno pevně,
že padneš spolu snámi.
Publikoval(a):
Hahaha, 21.2.2017