Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Psí konference

Psí konference

Bíbí Ája Básně » Srandovní

Anotace: Slovíčkaření se slovem pes

Světem běží žhavá zpráva,
že ve Starém Slivenci
psi a fenky svolali si
velkou psí konferenci.

Na programu měli problém
chování svých lidí,
projednali na rovinu,
jak to psíci vidí.

Jako první mluvil buldok.
Já bych vám chtěl říci dnes,
že mi vážně hrozně vadí
zneužití slova pes.

Když je venku nepříznivo,
fouká, prší, sněhy tají,
lidé klidně tuhle hrůzu
po nás psotou nazývají.

Když mláďata lidí zlobí,
maminka je hubuje,
nazvali to zase po nás,
že je vlastně peskuje.

Pak hovořil foxteriér,
že když zničil botník,
jeho lidé málem chytli
hádejte co – psotník.

Pak vystoupil ale bígl,
že to přiznat musí,
že se s lidmi dají dělat
báječné psí kusy.

Moudrá doga vážně řekla,
že prý často vidí,
že se psové mají vlastně
epesně u lidí.

Závěrem té konference
vzniklo usnesení,
že žádný pes bez člověka
vlastně šťastný není.
Publikoval(a): Bíbí Ája, 11.2.2017
Přečteno (685x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti