Autonávštěva
Autonávštěva
Anotace: Taky berete auto jako kamaráda?
Přijelo k nám včera auto
z Autoslávie,
prý se u nich doma autům
špatně nežije.
Popíjejí autolimču
mezi patníky,
k tomu s chutí přikusují
autopreclíky.
Mlsají tam autoolej
přímo z konzervy,
když je třeba, půjčují si
autorezervy.
První pomoc zná sanitka,
když je něco bolí,
jakpak by ne, vždyť má na to
dokto – auto – školy.
Auta lidem prý závidí,
že je nikdo nenutí,
aby vždycky z jara, v zimě
vyměnili obutí.
Pak se auto rozloučilo,
zatroubilo dětem,
na pozdrav nám zablikalo
levým světlometem.
Publikoval(a):
Bíbí Ája, 10.2.2017