O psím ocásku
O psím ocásku
Anotace: Pro děti - z lásky ke všem pejskům světa
Pejskové se narodili
s chlupatými ocásky,
aby mohli světu dávat
zvědavoučké otázky.
Kam jdeš, vrtí, a kdy přijdeš,
co to máš v tom batůžku,
počkej, vrtí, zastavme se
u patníku na růžku.
Ocáskem říká pes psovi:
jsem tvůj kámoš, pojď si hrát,
a hned vědí zcela jasně,
kdo je a není kamarád.
Známe pejsky, co nevrtí,
ti jsou smutní, mají strach.
Lidé jim moc ublížili
a teď jsou na pochybách.
Dnes už chápe každé dítě,
jak by pejsek vyznal lásku,
kdyby po tom božím světě
chodil jen tak – bez ocásku.
Mějme proto rádi pejsky
a pro jejich lásku
snažme se, ať denně vrtí
co nejvíc ocásků.
Publikoval(a):
Bíbí Ája, 8.2.2017