Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Naši nejdražší

Naši nejdražší

Malfelica Básně » o Lidech

Anotace: Ať se budeš snažit zbavit se mě sebevíc, stejně tě budu mít ráda. Věnováno mé sestře.

Miliardy lidí jsou na světě,
o jejichž existenci ani nevíme.
Avšak jen pár lidí na této planetě,
vroucně milujeme, o ně stojíme.

Tito lidé jsou pro nás dary nejdražší,
ani vzácnost diamantů se jim nevyrovná.
Naše srdce - naše opora na kousky trhavši,
se k nim rozutíká, rizika nesrovná.

Do jejich rukou svůj osud vloží,
jak bezelstná štěňata po přízni toužící.
Náklonnost k majitelům stále se množí,
často je nechají v mukách plačící.

Proč nám ubližují hlavně ti,
které milujeme nejvíce?
Že nám ubližují, nemají v paměti.
Jak facky by nám dali přes líce.

Berou nás jako samozřejmost,
zabodávají nože své lhostejnosti.
Jak to, že vždy utichne naše prozřetelnost
a sami vlezou do stejné pasti?

I když to čím dál tím víc bolí,
nasáváme každou kapku jejich přízně.
Vrátit se v čase, stejnou cestu si zvolí,
i přes všechny bolestivé trýzně.
Ono to za to opravdu stojí!
Publikoval(a): Malfelica, 24.1.2017
Přečteno (222x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Makaveli, děda včela, Lipová, slunečnice69, Mirastus, Martin Havlíček, Desiré, Gaia., gogol
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 13:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti