Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Tam se bude pěkně žít

**Tam se bude pěkně žít

Květka Š. Básně » Balady, romance

Anotace: tak ať jim to vyjde

~~~~~~~~~~~~~
Žije si jako poustevník
ten milý starý pán
dřevěnou chaloupku v lese
prý postavil si sám.
Srny své mladé vodí kolem
k lesní bystřině vodu pít
smutné je srdce poustevníka
nechce ho někdo potěšit?

Můžu ti poradit?Ptá se sojka
o jedné smutné taky vím
má malou pekárnu v městečku
občas se na drobky zastavím.
Nemá pro koho péct koláče
sama je už pátků pár
stavíš se u ní milý pane?
Ona je královna ty budeš král.

Kdo to tam stojí u borovice
a zrovna sem se kouká?
V ruce má košík plný koláčů
a nad hlavou ji letí sojka.
Tak poustevník dveře otevře
ten smutek mizí v dáli
a než se sešel rok s rokem
v lese u chaloupky,jé,oni se vzali.

Prožili ve štěstí jaro i léto
podzim jim taky přál
v zimě se pekli jenom koláče
poustevník ten taky pomáhal.
A ještě teplé je do městečka veze
tam všechny na náměstí rozdává
v každém je štěstí zapečené
prý pro radost,jak se povídá.

Ještě jich pár zbylo,ochutnáte?
Ať i vy v životě
jen štěstí a radost máte…

~~~~~~~~~~~
tam se bude pěkně žít...
Publikoval(a): Květka Š., 22.1.2017
Přečteno (312x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, Kytka62, Mirastus, Pavíočko, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti