Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Palačinky

**Palačinky

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: s marmeládou taky rádi?

~Věčně mladá~
~~~~~~~~~~~
Víly přece nestárnou
to se dávno ví
ale kdo je miluje
ten vám to nepoví,
víla kvete do krásy
ať třeba padaj trakaře
při takovém nečase
se schová i v komoře,
tam zaleze si do koutka
a pak se rozhlíží
tam vidí...
samá pochoutka
vždyť já jsem ve spíži.
-
Potom jen tak vykoukne
kuchařku požádá
že miluje palačinky
hned pár jich spořádá
a já už smažím desátou
a mažu tvarohem
víla mi poví „promiň”
a dál sedí za stolem.
Potom dělá
prosím,prosím
můžu ti něco říct?
S marmeládou je zkusím
a pak už nechci nic.
-
Vybrala si jahodovou
meruňkovou,malinovou
a pak se mi ztratila
jako moje palačinky
víla tu snad ani nebyla,
asi se mi o ní zdálo
nebo se o nich povídalo
v televizi,v rozhlase
o vaření o kráse...
jak ale dělám palačinky
pár vždycky odložím
víla si na nich pochutná
já to dobře vím
já ji i vidím...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 20.1.2017
Přečteno (218x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, děda včela, Pavíočko, Kytka62, slunečnice69, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti