Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Srdcový král

Srdcový král

Rose-H Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Dva ve světě fantazie......

Srdcový král roztančil hvězdy,
dal z nich noční paní náhrdelník,
očarován krásou, jeho srdce nespí,
plul v jejích očích, jak zkušený kormidelník.

Jedna hvězdička cinkala o druhou,
říkaly slova, co s láskou přichází,
vše splynulo v píseň zdobenou touhou,
v hvězdném svitu se oba prochází.

Položil ji ruku na hruď, ano, jen pro ni bilo,
tančili, v té pohádce, kdy slunce ještě není vzhůru,
je jen tma zdobená světýlky z oblohy a zářivé nitro,
kdy mlha hladí rozpraskanou kůru.

Noc do nekonečna kráčela,
vyprávěla příběh té úžasné dvojici,
ona, jak do křišťálu do něho hleděla,
on v ní spatřil svět souznící.

Jiskřičky stále doutnají,
a když ulehne poslední sluneční paprsek,
pak Srdcový král s noční paní se navždy milují,
mléčná dráha je jejich společný opasek.
Publikoval(a): Rose-H, 12.1.2017
Přečteno (577x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, gogol, Pavíočko

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 10:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti