Nechal jsem se unést
Nechal jsem se unést
Anotace: Životní perspektiva z nadhledu
Pořád marně pátrám,
snad budete vědět vy
Mám pověsit se na trám
či to skončit na větvi?
V dobré víře půjdu tudy,
vzhůru po schodech,
u arkýře naší půdy
rozhlížím se po krovech
Komu není dáno shůry
a životem se trmácí...
"Dávej bacha na ty šňůry"
rozeřve se domácí
Rozhlížím se, co se stalo,
pochybnost se vkradla
Ach ne, věšení již započalo
i když zatím jenom prádla
Musím na to myslet
- jak na trámu v popředí,
zůstanu viset svisle
v tak konkurenčním prostředí
Hrdě kráčím do noci,
našlapuji nohou bosou zem,
s balíčkem poslední pomoci
převázaným motouzem
Jak ve zpomaleném filmu
sněhem mé tělo sune se,
hledím do koruny jilmu,
která z vás mě asi unese?
Publikoval(a):
Plachta na lachtana, 10.1.2017