Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Dají si dnes do nosu

**Dají si dnes do nosu

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ...třeba kousek tuňáka nebo lo/so/su...¦..

~~
Eskymačka ta se mračí
že ji do kuchyně fučí,
v kamnech nejde zatopit
jak má něco uvařit?
Eskymák od rána bručí
v břichu prý mu hlady kručí,
dnes chtěl teplou večeři
proto pořád láteří.
*
Před iglú si děti hrají
u sousedů se prý nají,
tam u tety Eskymačky
budou mít k večeři ptáčky.
Plátky masa z lososů
„dají si dnes do nosu“
ty se plní kousky ledu
nasolí se,jedu,jedu…
*
Vprostřed iglú kamínka
jedno,dvě,tři polínka
a na velké pánvici
jsou ti ptáčci vonící.
Hotové jsou nato tata
osmažené do křupata
a k nim taky chlebu placka
pochutnala si ta děcka.
*
Eskymačka se teď zlobí
že má sníh i pod postelí,
nohy ji dnes pořád zebou
těžký život prý má s tebou.
Tak Eskymák neprodleně
dělá ze sebe tuleně,
k Eskymačce se tulí
ve sněhu pod postelí.
*
A tak to jde dokolečka
Eskymák a Eskymačka
to je přece i v tom sněhu
to je přece pohodička…
*****
Publikoval(a): Květka Š., 10.1.2017
Přečteno (76x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, ProstěLu, Mirastus, gogol, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 12:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti