Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mušovská ))

Mušovská ))

mayla Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..... včerejší výlet ...

Mušovská

Novomlýnská nádrž dobře zamrzlá je
z té ledové krásny, jen tak neroztaje.

Uprostřed jezera, v zajetí ledovém
kostel sv. Linharta po staletí stojí
Prošel tolika uměleckými směry..
románským, gotikou i barokem
a i když je v létě zatopen
v zimě se k němu přiblížiti dá…
K tomu nám pomáhá krása ledová

Když kroky děláš, led nádherně praská
úžasný to zážitek
pozorovat praskající led ))

Vím, že v létě na pramici
pozorovat kostel spící
také dá se.

Ale krásnější je
v té ledové kráse.
Publikoval(a): mayla, 8.1.2017
Přečteno (46x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, Makaveli, donne, Desiré, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti