Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kouzlo noci

Kouzlo noci

O čtvrté hodině ranní
přerušilo se mé spaní,
přišlo za mnou milování.

Láska se pozná v roztoužení
vlahých očí, nad to není,
kyprých úst, už krev se pění,
v srdci radost, cituplné pochopení.

Lože tvé je provoněno,
plné štěstí, plné růží,
snad to ani nevíš, ženo,
že tvá měkkost hřeje, pruží.

Má lásko životní, čím vším jsi mi?
Jsi velká báseň se všemi možnými rýmy,
minulá, budoucí, přítomná mezi nimi.
Publikoval(a): podnebný, 29.12.2016
Přečteno (1294x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno, Martin Havlíček, donne, Lipová, Kněžka, Desiré, gogol, děda včela, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 08:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti