Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Vánoční...

**Vánoční...

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: VŠEM PŘEJI VŠECHNO NEJ...

Radostné Vánoce a P.f.2017
*-*-*
Zima povídala…
že si na vánoce počká
kdo čeká ten se i sněhu dočká,
pak prý nám zastudí nos a uši
zabarví tváře do červena
a řekne,vám to ale lidi sluší
/přísahám,na moji zimní duši/
sněhové vločky si sama dělá
na to je paní zima už skvělá,
koně ty potom pošle do stáje
na starý gramofon jim zahraje
vánoční koledy o tom jak sněží
jak ten bílý sníh padá do věží
tam toho kostelíka na návsi
a jak se v tom sněhu honí psi
a na zamrzlé vodní hladině
sedí dva lední medvědi
…štípni mě…/au/…
vždyť já si tady píšu pohádky
že děda dělá ze sněhu hromádky
a my mu hned jdeme pomáhat
pár sněhuláků si taky uplácat,
na hlavu jim dáme staré nádobí
a ať se na nás sněhuláci nezlobí
rumové pralinky místo očiček
do ruky pár smrkových větviček
a úsměv od ucha až k uchu
tak milá paní zimo
ještě přidej sněhu trochu
…raz,dva a tři…
a s přáním pohádkově
krásných vánočních svátků
prosím vůbec nešetři….
-*-
Veselé vánoce,hodně zdraví
a šťastný celý příští rok

=====
Publikoval(a): Květka Š., 23.12.2016
Přečteno (98x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, gogol, Kytka62, donne, Mirastus, děda včela, podnebný

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti